Strategii de motivare a echipei 4 ani ago

Strategii de motivare a echipei

Strategii de motivare a echipei

De ce este necesară motivația echipei? Motivația este poate cea mai importantă cale prin care angajații sunt determinați de anumite circumstanțe să dea rezultate din ce în ce mai bune, pentru ca firma la care lucrează să aibă un succes real. S-a constatat că cea mai bună sursă de motivație provine dintr-un ambient în care îți sunt recunoscute valorile și ai posibilitatea de dezvoltare, iar aceste lucruri se întâmplă în special când proprietarii de afaceri alocă timp pentru a-i asculta pe angajați.

Câteva strategii importante prin care îți vei motiva echipa/angajații sunt:

  • Oferă salarii atractive și stimulente angajaților – atunci când aceștia sunt mulțumiți de salariu, cu siguranță vor face și o treabă bună. Dacă își vor atinge obiectivele, vor câstiga mai mult, iar asta înseamnă că și firma la rândul ei are de câștigat, având vânzări mai mari. Încearcă să oferi comisioane sau stimulente atunci când echipa a atras clienți noi, cu siguranță vei avea și mai multe rezultate!
  • Oferă feedback pozitiv atunci când este cazul și încearcă să fii recunoscător pentru munca depusă – dacă atunci când greșește este criticat, încearcă să-l feliciți atunci când duce la bun sfârșit o lucrare. E mult mai important să recunoaștem lucrurile pozitive pe care le-a facut decât eșecurile!
  • Oferă asistență și pune la dispoziție resurse bune – numai atunci când petreci mult timp cu angajatul poți să-ți dai seama cât de bine lucrează și care sunt necesitățile lui, de aceea pentru a motiva echipa trebuie să planifici întâlniri regulate pentru a le oferi asistența necesară. În ceea ce constă resursele, încearcă să le oferi pe cele mai moderne, pentru a ajuta și a facilita munca. Condițiile de muncă excelente conduc la rezultate pe măsură!
  • Câștigă încrederea angajaților făcând plata la timp a comisioanelor/salariilor. Dacă ai făcut o promisiune încearcă să te ții de cuvânt atunci când obiectivele propuse au fost îndeplinite și nu interveni cu diferite scuze, pentru că acestea pot fi în zadar.

Niciun comentariu pentru Strategii de motivare a echipei

Lasa un comentariu