SOFT CONTROL COSTURI

Pentru a crește profitul pe care compania ta îl produce, banii care îți rămân efectiv în mână, singura modalitate pe care o ai este să îți creşti veniturile fără a crește în niciun fel costurile fixe.

Dacă nu poți măsura ceva, nu îl poți îmbunătăți, de aceea fiecare antreprenor trebuie să monitorizeze în mod constant costurile pe care le are.

Modulul de gestiune a costurilor din platforma MEFI, nu este utilizat numai pentru a eficientiza clasificarea cheltuielilor. El ajută de asemenea, la gestionarea cheltuielilor alocate pe departamente și a costurilor pentru fiecare proiect/comandă, astfel încât să identifici cu ușurință rentabilitatea lor și să poți calcula fără efort profitul obținut de la fiecare proiect alocat clienților.

Acest avantaj ajută compania să fie mai eficientă:

 • Poți identifica care sunt cei mai profitabili clienți sau care sunt proiectele rentabile; îți permite să-ți organizezi afacerea pe activitățile care generează un profit mai mare.
 • identifică departamentele companiei (ex: marketing, vânzări etc.) ce generează cel mai mare ROI, permite o mai bună reorganizare a resurselor și a investițiilor.
 • Această comandă îmi aduce un profit real?
 • La acest proiect câștig suficient sau doar îmi mențin resursele umane ocupate?
 • Care sunt clienții care au cele mai profitabile proiecte?

Să ai informații corecte, te ajută să iei decizii mai bune pentru a face compania ta mai eficientă și mai productivă.

Cum adaug în platforma MEFI un cost?

Verifică cheltuielile în mod clar și organizat cu ajutorul modulului 8 – Soft Control Costuri, pentru a evita risipa de resurse. Încarcă direct și de pe smartphone rapid și ușor detaliile costurilor pe care le-ai făcut, prin completarea următoarelor date minime obligatorii:

 1. Selectează categoria costului;
 2. Selectează subcategoria;
 3. c) Scrie ce suma ai cheltuit;
 4. d) Selectează modul prin care ai efectuat plata;
 5. e) Fotografiază bonul, factura, chitanța pentru dovada plății (opțional);

Modulul de gestionare a costurilor – Opțiuni disponibile

 1. Atașarea documentului în format electronic (PDF, Poză făcută live de pe telefon, sau încărcarea unei fotografii deja salvată);
 2. Se pot adăuga, dacă este cazul și plațile efectuate în diverse valute (platforma face automat conversia conform cursului BNR din ziua respectivă);
 3. Se pot programa plățile pentru costuri recurente, platforma îți amintește de acel cost recurent prin e-mail și prin notificare directă în platformă;
 4. Ai posibilitatea ca unui cost înregistrat să-i asociezi o sarcina către un anumit utilizator din cadrul firmei.(Ex: sarcina aferentă unui cost delegată către departamentul financiar-contabil pentru a efectua o plată);
 5. Ai posibilitatea de a programa pentru utilizatori un memento, care sa le  amintească acestora acțiunea pe care o au de efectuat;
 6. Poți face o referire către un anumit document Ex: O factura primita de la furnizor – FC- 123;
 7. Poți înregistra costuri cu sau fără TVA, iar platforma îți calculează valoarea TVA-ului și o generează în rapoarte;
 8. Poți asocia un cost de un client, pentru a cunoaște care sunt cheltuielile pe care le faci în firma pentru a știi rentabilitatea unei comenzi. Ex: Cost combustibil deplasare către sediul clientul respectiv;
 9. Platforma atribuie automat utilizatorul ca și responsabil pentru acest cost (dar se poate și face o delegare) Ex: Cost combustibil – plătit de Ionescu;
 10. Ai posibilitatea de a organiza în mod diferit, în funcție de specificul afacerii tale, modulul de costuri prin personalizarea câmpurilor pentru a putea filtra informația.

Soft Control Costuri – Principalele avantaje:

Modulul de gestionare a costurilor din platforma MEFI, este soluția ideală pentru a ajuta companiile și angajații să îmbunătățească controlul asupra cheltuielilor și să găsească noi oportunități de economisire.

Datorită acestui modul de costuri procesul de gestionare poate fi integrat într-un singur flux de lucru. Nu mai există o gestionare manuală rezultând economii de timp și bani.

 • Inregistrezi rapid un cost efectuat în cadrul firmei de pe telefon, PC sau tabletă, indiferent de locația unde te afli.
 • Vor putea adaugă și alți utilizatori costuri avand acces doar la rapoarte individuale.
 • Ești mult mai organizat atunci cand e vorba de costurile firmei. Faceți-vă cheltuielile clare și transparente: întregul proces este complet digital, înregistrare, monitorizarea și generarea de rapoarte. 
 • Vezi un raport general pe categoriile principale de cost, știi cum evoluează acestea de la luna la luna într-un tabel comparativ.
 • Ai posibilitatea de a centraliza facturile de la furnizori și diversele costuri înregistrate în firma. Poți identifica noi oportunități de economisire, primi informații utile care te ajută să descoperi domeniile ce au nevoie de îmbunătățiri și să negociezi mai mult cu furnizorii.

În funcție de rolul utilizatorului din firmă se acordă permisiuni pentru accesul la modulul de gestionare a costurilor, astfel încât:

 • Se pot vedea, filtra și analiza toate datele introduse în sistem sau
 • Se pot limita la fiecare cont în parte sau
 • Se poate oferi acces doar la adăugarea costurilor, fără posibilitatea de a genera, analiza și a vizualiza rapoarte. 

Ce rapoarte generează platforma?

 1. Raport venituri vs costuri – selectăm anul, iar platforma afișează un raport organizat pe fiecare luna, evidențiind cu ajutorul a doua culori distincte veniturile de cheltuieli, pentru o urmărire mai ușoară;
 2. Raport pentru cheltuielile facturate/nefacturate pe categori este prezentat individual printr-un raport bine structurat pe fiecare categorie în parte, evidențiind și numărul acestora;
 3. Un raport de ansamblu sub formă de tabel ce cuprinde numele categoriei, valoarea cheltuielilor totale pe fiecare lună, un total pe an, total pe toate categoriile, îți indica valoarea  taxelor și un total (taxe+cheltuieli); Este o opțiune ce va oferă posibilitatea să excludeți cheltuielile refacturabile; Exista posibilitatea pentru a filtra aceste date după anul și valuta în care au fost înregistrate; Ai posibilitatea să le exporți în format PDF și Excel.
 4. Un raport general pe care îl poți filtra și personaliza după modul tău de a gestiona costurile prin opțiunea de filtrare:

– după un interval mai mare sau mai mic de timp pentru afișarea datelor adăugate;

– după modul de înregistrare a costurilor (facturabil și/sau nefacturabil, facturat și/sau nefacturat și după cele recurente);

– după tipul categoriei;

– după tipul subcategorie;

– după numele persoanei ce a încărcat costul.

Cine lucreaza cu noi

 
 

Verifică gratuit, împreună cu un consultant MEFI procedura noastră de comercializare testată și garantată. Convinge-te de compatibilitatea platformei MEFI cu provocările business-ului tău.