PROGRAM FACTURARE

Economisește timp și resurse cu ajutorul modulului de facturare MEFI

Modulul de Facturare din platforma MEFI este serviciul necesar pentru emiterea, trimiterea, arhivarea și gestionarea facturilor în conformitate cu legislația actuală.

Descoperă toate caracteristicile modulului de facturare prezente în platforma MEFI.

Ai uitat să emiți o factură importantă și nu mai ești la birou? Cu modulul de facturare MEFI accesibil de pe dispozitive mobile, nu trebuie să-ți faci griji. Emite facturi și verifică plățile direct de pe smartphone.

Creează-ți factura în câteva momente și trimit documentul automat prin e-mail și SMS pentru a avea confirmarea că factura a fost trimisă și vizualizată de client.

Platforma MEFI amintește automat prin mesaje preconfigurate când facturile sunt pe cale să expire, astfel încât nu vei uita niciodată să incasezi o plată, sau să-i amintești clientului să plătească la timp factura scadentă. Configurează mesajele, setează data și frecvența notificării și lasă platforma MEFI să reamintească termenul de plată prin e-mail și SMS.

Înregistrează plata unei facturi direct din platforma MEFI cu un singur click și accesează rapid funcțiile de notificare, printare, descărcare sau dacă este cazul stornare.

Arhivează și pune la dispoziția clientului un istoric al facturilor emise pentru el, cu posibilitatea de a vizualiza fiecare factură în funcție de statusul lor (Plătită ,Neplătită, Scadentă, Stornată). Platforma MEFI întocmește în mod automat un raport contabil (fișă a clientului) definit de o perioadă de timp selectată de tine, acest raport poate fi exportat în PDF și transmis direct către client.

Program Facturare – Cum se emite o factură?

Emiteți factura în câteva momente urmând pașii de mai jos sau convertiți o ofertă de preț sau o factură proformă direct într-o factură finală cu un singur click.

 1. Selectăm clientul din baza de date;
 2. Datele sunt preluate automat, inclusiv antetul facturi (le putem verifica, modifica sau previzualiza);
 3. Selectăm produsele sau serviciile dintr-o listă unde au fost configurate anterior sau importatea (acestea vor fi preluate cu: titlul produsului, descrierea, unitatea de măsură, prețul pe unitatea de măsură);
 4. Platforma face toate calculele automat în locul tău (TVA, reducerea acordată pe reper sau pe suma totală, conversie valutară la cursul BNR din ziua facturări în funcție de monedă  Euro, USD, etc.;
 5. Trimitem factura pe e-mail și sms;
 6. Urmărim statusul ce ne indică dacă clientul a primit factura și dacă a deschis-o accesând e-mail-ul sau link-ul de vizualizare a facturii transmis prin SMS.

Cum se trimite o factura?

Pentru a facilita, a organiza și a optimiza schimbul de documente cu clienții tăi la orice oră într-un cadru profesional, platforma MEFI oferă posibilitatea partenerilor tăi să între în posesia facturii prin mai multe canele:

 1. Pe adresa lui de e-mail;
 2. De pe telefonul său accesând link-ul trimis prin SMS;
 3. De pe site-ul tău, prin logarea în contul dedicat lui din zona de client pusă la dispoziție de platforma MEFI; 
 4. Să o primească printată în momentul emiterii sau prin serviciul de curierat la sediul firmei sale.
MEFI CRM - Integrari, gestionare clienți potențiali
MEFI CRM - Integrari, gestionare clienți potențiali

Tipuri de notificări automate pe care modulul de facturare le trimite clientului cât și utilizatorului MEFI:

 1. Pe e-mail – atunci când trimiți factura sau atunci când acesta mai are câteva zile până la scadență.
 2. Pe SMS – atunci când trimiți factura sau atunci când acesta mai are câteva zile până la scadență.
 3. Prin notificarea directă pe platformă a utilizatorilor conectați.

Program Facturare – Reduce riscul de eroare:

 • O factură emisă nu poate fi modificată, platforma restricționează accesul, pentru a nu apărea modificări ulterioare;
 • Trimiterea facturii direct din platformă folosind șabloane de e-mail și SMS, cu texte predefinite și configurate în timpul procesului de implementare, îți ușurează munca de a crea tot timpul noi e-mail-uri/sms-uri;
 • Pentru a găsi rapid o factură poți folosi funcția de căutare și în câteva secunde ai toate informațiile la îndemână, eliminând riscul de a pierde timpul pentru căutarea ei;
 • Reduci riscul de a transmite un e-mail fără sa fie atașat PDF-ul cu factura;
 • Cu ajutorul mesajelor trimise automat de platforma MEFI vei observa o creștere a ratei de plată (a facturilor emise și neîncasate) mult mai mare.
 • Fără facturi împrăștiate sau pierdute. Oferă-i contabilului tău acces la acest modul, astfel încât să poată monitoriza și descărca facturile într-o clipă. Economisește timp și elimină greșelile.
 • Datele companiilor partenere (denumire firmă, CUI, Nr. reg. comerțului, status-ul de TVA) sunt preluate în mod automat de pe site-ul Termene.ro iar posibilitatea de a greși la completarea documentelor este zero.

Tipuri de rapoarte:

 • În funcție de statusul facturilor (achitate, scadente, neachitate, plătite parțial, schițe) avem un raport în timp real asupra cifrelor exacte.
 • Un raport ce îți arată evoluția încasărilor de la lună la lună.
 • Ai acces la un raport cu cele mai vândute produse sau servicii enumerate pe facturile emise având afișat și un preț mediu de vânzare.
 • Rapoarte pe clienți în funcție de sumele facturate și încasate.
 • Rapoarte cu privire la modul prin care clienții tăi preferă să plătească facturile (numerar, plată prin transfer bancar, plata cu cardul …)
 • Afișarea încasărilor în funcție de diferitele câmpuri personalizate adăugate și configurate de tine (grupe de clienți ex: pe Județe, pe zone, pe tipurile de servicii contractate …).

Program Facturare – Avantaje

 1. Emiterea facturii printr-un singur click – prin convertirea automată a ofertei sau a proformei;
 2. Trimiterea ofertei prin SMS și E-mail – pe baza de șabloane;
 3. Notificări de scadență trimise către client prin SMS și E-mail pe baza de șabloane dedicate diferitelor statusuri;
 4. Posibilitatea de acceptare a plății rapide cu cardul – statusul facturii se schimbă automat în funcție de răspunsul primit de la procesatorul de plăți (pe factură este un link de unde poate plăti cu cardul – integrare cu MobilPay);
 5. Emiterea de facturi recurente ce include
 1. platforma emite factura
 2. platforma trimite factura prin sms și e-mail
 3. platfoma trimite notificări automate cu privire la termenul de plată;
 1. Conversie de curs valutar importat automat de la BNR;
 2. Facturează după cum dorești: pornind de la o ofertă de preț, o factură proformă sau diverse sarcini înregistrate pe platformă. Stabiliți tarifele orare pe angajat sau pe activitate; 
 3. Pentru a monitoriza partea financiară a proiectului avem posibilitatea de a lega facturile de acesta;
 4. Există posibilitatea de a înregistra o achiziție făcută pentru un client iar acest cost  poate fi convertit ulterior într-o factură finală;

Procesul rapid, simplu și eficient de emitere, trimitere, arhivare și gestionare a facturilor te ajută indirect să: reduci costurile, să optimizezi timpul echipei și să crești productivitatea.

Cine lucreaza cu noi

 
 

Verifică gratuit, împreună cu un consultant MEFI procedura noastră de comercializare testată și garantată. Convinge-te de compatibilitatea platformei MEFI cu provocările business-ului tău.