De ce să implementezi în firma ta un soft de automatizare și gestiune a fluxului de muncă 4 luni ago

Se întâmplă în mod regulat. Biroul este plin de post-it-uri cu acțiuni de făcut sau pentru a fi delegate, pereții sunt tapetați cu liste de hartie pline de sarcini ce trebuie să fie respectate, iar smartphone-ul este plin de memento-uri. Cu toate acestea, nu este suficient. Întotdeauna există o anumită sarcină care ne scapă sau rămâne neterminată, din cauza gestiunii neeficiente a timpului.

Dacă situația descrisă se apropie de ceea ce se întâmplă în firma ta, ar trebui să te gândești serios la adoptarea unui sistem de automatizare și gestiune a fluxurilor, ce îți permite să optimizezi activitățile desfășurate zilnic. Probabil această alternativă ți se pare o soluție pentru “firmele mari”, un plus pe care nu ți-l poți permite pentru că ar duce la cheltuieli ce le definești inutile.  

Chiar și o “afacere mică”, poate să profite la maxim de avantajele aduse de automatizarea și gestionarea fluxurilor de lucru, pentru care să se justifice investiția  și de care beneficiază multinaționalele. În acest articol vorbim despre, ce este un sistem de automatizare și gestiune a fluxului de lucru și de ce ar trebui să implementezi unul în firma ta ce oferă servicii de consultanță, chiar dacă administrezi o “firmă mică”.   

Ce este sistemul de automatizare și gestiune a fluxului de lucru?

În 1996 Workflow Management Coalition a definit fluxurile de lucru ca: “automatizarea, totală sau parțială a unui proces din firmă, în timpul căruia, documentele, informațiile sau sarcinile trec de la un executant la altul conform unui set de reguli și proceduri ”.

Cu alte cuvinte, putem defini un flux de lucru ca: – descrierea procesului prin împărțirea lui în diferite micro activități (denumite sarcini) care, odată terminate sunt bifate ca finalizate. Dacă, o singură micro activitate implică mai multe persoane, pe măsură ce sarcina individuală este îndeplinită, ea trece automat la executantul succesiv.

Aici (pune link catre mefi.ro/r-c) găsești un sistem ce te poate ajuta să configurezi, să automatizezi, să gestionezi și să monitorizezi fluxul de lucru specific doar firmelor ce oferă servicii de consultanță, dar mai ales, să permiți echipei tale să fie mult mai eficientă.

Nu ești convins de utilitatea acestei platforme și crezi că hârtia, pixul și calendarele pot fi suficiente? Îți prezint 6 motive întemeiate pentru a investi într-un astfel de soft.

1. Linii de ghidare pentru antreprenori 

Dacă nu ai mai lucrat pe o astfel de platformă, un sistem de automatizare și gestiune a fluxului de lucru, poate să-ți fie util pentru a defini și a implementa proceduri interne sau strategii ce au rolul de a-ți îmbunătăți modul de lucru. O astfel de platformă trebuie să fie dezvoltată pe specificul firmelor. Nu este indicat ca tu să-ți schimbi modul de lucru pentru a putea lucra, recomandat este ca platforma să se adapteze pe fluxul deja existent în firme.

Un sistem complet de automatizare și gestiune este un mix între cele mai bune practici, ce sunt programate cu scopul de a ajuta antreprenorii în divizarea sarcinilor interne în funcție de resursele proprii. 

Acest  sistem are funcționalități concepute pentru a economisi timp și resurse, permite operațiuni mai complexe și te poate ajuta începând de la profilarea clientului și până la realizarea de rapoarte. Toate aceste beneficii sunt integrate într-o singură platformă pentru a avea mereu sub control afacerea.

Niciun comentariu pentru De ce să implementezi în firma ta un soft de automatizare și gestiune a fluxului de muncă

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>