Cum poti mari marja de profit a firmei? 4 ani ago

Cum poti mari marja de profit

Cum poti mari marja de profit

Marja netă de profit este un indicator financiar, care arată cât de profitabilă este activitatea desfășurată a unei companii. Marja netă se calculează ca procent împarțind profitul la cifra de afaceri. Cu cât procentul este mai mare, cu atât firma este mai profitabilă, stabilă și prezintă o situație bună din toate punctele de vedere.

Vrei să mărești marja de profit a firmei tale? Iată câteva modalități pe care trebuie să le încerci pentru a îmbunătăți marja de profit:

  • Crește prețurile – majoritatea proprietarilor se înșală crezând că dacă cresc prețurile, vor pierde și clienții, ceea ce nu este întotdeauna adevărat. Chiar dacă acest lucru nu este în favoarea clienților și a proprietarilor cu afaceri mici, acest fapt de multe ori are succes, fiind în avantajul dvs. Cu toate acestea, creșterea prețurilor trebuie să însoțească neapărat și îmbunătățirea produsului.
  • Vinde produse prin vânzare directă și on- line
  • Investește în tehnologie și folosește automatizări în loc de oameni – un exemplu ar fi Software-ul CRM –Mefi, care se ocupă de gestionarea clienților, de facturare și multe alte întrebuințări care vă vor aduce numai beneficii propriei afaceri.
  • Integrați produse sau servicii noi – dacă afacerea dvs. vinde doar unul sau două tipuri de produse, luați în considerare și adăugarea unor servicii suplimentare, dar aveți grijă cum selectați produsele noi.
  • Redu nivelele administrative, salariul directorilor și numărul angajaților atunci când este cazul, s-ar putea să fie o problemă chiar la angajații firmei.
  • Selectează-ți clienții – în cazul în care un client comandă în mod constant produse, dar le trimite înapoi după o perioadă de probă, acest fapt duce la cheluieli nejustificate în companie. Deveniți selectivi în legătură cu clienții, opriți extinderea serviciilor speciale clienților care nu achiziționează produsul de la dvs. și reduceți acele tranzacții care vă reduc marja de profit.

Utilizați aceste opțiuni dacă doriți să îmbunătățiți marja de profit a firmei și daca vreți să obțineți o schimbare în bine, în ceea ce constă profitul afacerii.

Niciun comentariu pentru Cum poti mari marja de profit a firmei?

Lasa un comentariu